Se de SEXY karriærejentene gjøre de mest UNEVNELIGE ting!Det er ikke alle ord som er like lette å hverken skrive eller uttale

Det er ikke dermed sagt at de blir helt UNEVNELIGE for det, men kanskje litt vanskelige for noen. 

Heldigvis har du Latterkula.no, som hjelper deg med uttale …og dessuten har du Språkrådets bokmålordbok som forklarer deg både opphav og betydning. Blir det for vanskelig, hjelper vi selvsagt med ferdige søk på Synnonymordboka, for å finne andre ord du kan bruke.

1. Slipstreaming

– På mitt morsmål har vi ikke neo ord for dette, forklarer den portugisiske racing-dronningen Magdalena Antas;- Det går kort og godt ut på å utnytte den luftmotstanden som skapes av bilen foran deg i feltet. Du sparer drivstoff og kommer fortere opp i hastighet fordi bilen foran avviser luften og fører den over taket på din bil. Ved første svinge eller annen mulighet, kan jeg da smette forbi.

Ingen norske ordbøker har noe godt uttrykk for dette,
men frk. Antas har en ikke unevnelig modellkarrière også…

2. Utagering

Her er det mange som går feil. Trykket skal ligge mellom bokstav to og tre. Ordet er et sammensatt ord av ut og agering i tråd med Norske særskrivingsordregler. Selv om ordet er lett å få feil, er alternativene både på bokmål og nynorsk lange setninger. Altså ikke unevnelig, men vanskelig.

Vi hilser på Thale Wiese Sangen fra Bolia Borettslag på Åssiden i Bergen,
som helt etter boka “opptrer på en måte som vekker oppmerksomhet”, eller alternativt på nynorsk; “har ei avvikande åtferd” på styremøte i boligkooperativet:

3. Shuffleboarding

Også et vanskelig ord, og helt unevnelig på Norsk. Kort og godt en presisjonssport, som forklart her. Ingen av ordbøkene har noen god forklaring eller oversetting for ordet.

Her er Gunda Hærleiksdottir fra Island, på fastlandscruise i Karabien. 
– Jeg var skikkelig deilig og sexy som ung, forteller hun: – En virkelig isprinsesse!

4. Prokrastinere

“Prokrastinering er kronisk utsettelsesatferd”, sier Store Norske Leksikon på sine sider. Wikipedia forklarer det som “utsettelsesatferd”, som nok er mer riktig ettersom ordet brukes mest om å utsette ting. Klønete å uttale, og enda værre å få riktig skrevet. Ikke unevnelig, men absolutt vanskleig å få rett skrevet. Mange glemmer r etter k i andre stavelse.

Vi tar en kikk på Signe Mathen, daglig leder i Signe Forsikring
…som egentlig har noen forsikrings-greier hun skulle gjort.

5. Avansere

Her er det veldig vanskelig å få trykket riktig. Må ikke blandes med, eller uttales som “avangsere”, som betyr vanskeliggjøre. I motsetning til sistnevnte, er avansere forklart av Språkrådet her.

Vi hilser på disse flotte og sexy idrettsjentene fra Tucker County Basket Ball Team,
som her avanserer ved en hjemmekamp nylig:

6. Attråverdig

Vi avslutter i dag med det nesten helt unevnelige ordet “Attråverdig”. Forklart her av Språkrådet. Blir det for vanskelig og helt unevnelig for deg, har synonymordboka alternativer.

Til slutt i dag ser vi på Ann Pustén fra Sverige, som frosøker etter beste evne å gjøre seg attråverdig
…eller önskvärt, som Google Translate mener det heter på Svensk:
FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

BANKNORGE - Sammenlign lån
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste


Mer latter og moro