Kan robotkokker bli en god erstatning for soussjefer i framtiden?I løpet av en kort lunsjpause er det ikke alltid nok tid til å lage den maten man aller helst vil ha, eller trenger. Derfor er det mange som tyr til kjappe og enkle ferdigmåltider, som kanskje ikke er så sunne alternativ. Man kan stå lenge i kjøleskapsdøren og se etter svar. Tingen er at man blir rastløs og utålmodig når man er sulten, og man benytter seg ofte av raske, korttenkte og, av og til, uheldige løsninger.

En robotkokk kan gi en fantasi-seier gjennom å ta seg av ulemper på kjøkkenet. Dermed sparer man energi som kan benyttes på viktigere oppgaver. En sous chef er en institusjonsansatt fagperson som bruker kjøkkenet til kommersielle formål, deriblant på hoteller og restauranter. Sous er et fransk begrep som betyr «under».

Soussjefen er den assisterende kjøkkensjefen og andremann i hierarkiet etter kjøkkensjefen. Soussjefen er ansvarlig for at kjøkkenet er i god stand, rent og ordentlig samt prepping av maten. «Robot chef» er en ny teknologi som hjelper med å få disse oppgavene gjort. en robotkokk er i stand til å kutte, mikse og krydre retter.

Moley, et robotikkselskap basert i London, lager en robotkokk som ikke fungerer som en vanlig maskin. Den tar først inn informasjon før den agerer med høyt presise bevegelser ‒ den etterligner kvalitetene til en soussjef.

Tilpasningsdyktighet

Samsung har demonstrert en robotkokk som er stemmestyrt og kan ta verbale instruksjoner om matprepp fra mennesker. Om roboten ikke har lagret en spesifikk oppskrift så søker den etter den på nettet.

 Konkurransedyktig pris

En soussjefs årlige lønn ligger på rundt 44,925 dollar. Mens en robotkokk koster 10,000-15,000 dollar. Siden en robotkokk krever minimal menneskelig påsyn, så kan den være et billigere alternativ til soussjefer.

Teknologer mener at en kostnadsreduksjon er viktig for å få til en overgang til bruken av nye oppfinnelser.  Dette oppfordrer implementeringen av nye teknologiske fremskritt og utbyttingen av gamle etablerte metoder ‒ som i seg selv kan være en kostbar prosess.

Organisert

En av de viktigste egenskapene til en sous chef er evnen til å få ting gjort på en organisert måte til riktig tid. Dette er viktige egenskaper når det kommer til å tilberede mat og sikre gode kjøkkenrutiner. Å organisere et kjøkken kan føles som å Spill casino på nett, du vet aldri hva som vil skje, men hvis du har en god tilnærming og et strukturert sinn, kan du øke dine sjanser for suksess.

En robotkokk er i stand til å gjøre sine arbeidsoppgaver på en organisert måte. Den følger matoppskrifter og kan åpne skap og hente forsyninger.

Redusert press

En annen nøkkelferdighet for en god soussjef er evnen til å holde hodet kaldt under stress. Alle arbeidsoppgavene en soussjef er ansvarlig for resulterer i mye press på soussjefen. En robotkokk kan hjelpe med å redusere dette presset.

Sikkerhetsbevisst

Akkurat som en soussjef som bryter inn når problemer eller fare for sikkerhet oppstår, så kan robotkokken (som er montert og henger fra taket) raskt trekke til seg kniven om noen skulle stikke en finger under den e.l. mens roboten skjærer.

En oppskrift har ingen sjel. Det er det kokken som bidrar med sa den kjente amerikanske kokken Thomas Keller. Robotkokken viser derimot en lovende ferdighet til å levere mat raskt. Siden matlaging er både en kunst og en vitenskap forsøkte produsentene å kombinere de to for å komme fram til en sofistikert maskin som kan hjelpe til på kjøkkenet.

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

BANKNORGE - Sammenlign lån
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste


Mer latter og moro