Hotell og fly på nett – Store fordeler ved å bestille på nett“Før i tiden” var det vanlig å bestille hotell og fly via telefon. Går vi enda litt lenger tilbake i tid var det faktisk helt normalt å ta med seg familien til et av de mange reisebyråene som lå tett i tett i de fleste byer når man skulle kjøpe reise eller hotellovernattinger. I dag foregår de aller fleste bestillinger av fly, hotell og reise på nett. Gode tekniske løsninger der stort sett alle hotell i verden er inkludert gjør det enkelt for turister å bestille ledige hotellrom eller flybilletter med noen få tastetrykk

Bestille hotell på nett

De fleste av oss har allerede bestilt både flyreiser og hotell via nettet. Med en rekke ulike søketjenester som for eksempel hotellnett.no finner man i løpet av kort tid frem til et hotell man ønsker. Når man søker etter ledige hotellrom kan man legge inn flere kriterier i søket. Kanskje du kun ønsker at søkeresultatet skal vise 4-stjerners hotell som også har frokost eller så kan du søke i absolutt alle hotellene som er tilgjengelig enten du skal til Oslo, Paris eller London.

Det er rett og slett ingen begrensninger på hvilke type hotell du kan begrense søket ditt til. Samme gjelder selvfølgelig flybilletter på nett. Søk etter destinasjon, ønsket avgangstid eller ønsker klasse.

Priser på hotell og fly

En annen stor fordel med hotellbestilling på nettet er at det er nærmest umulig å bli lurt når du bestiller hotell. Ettersom konkurransen på hotell i Europa og resten av verden er såpass stor presses prisene ned slik at du som forbruker alltid blir presentert for de beste prisene på hotell over hele verden. Det er faktisk ofte slik at man får en bedre pris dersom man bestiller gjennom aktører som Hotels.com, Hotellnett.no eller Booking.com

Priser på hotell og fly varierer selvfølgelig i takt med ferie og ulike høytider. I Norge er det for eksempel dyrere med fly og hotell i fellesferien mens det i vintermånedene kan være betydelig rimeligere for et hotellrom. Unntaket er kanskje i Oslo og de andre storbyene som har relativt jevne priser på hotell grunnet en stor andel forretningsreisende. Prater vi om reisedestinasjoner som har høysesong hele året som for eksempel Tenerife er det noe jevnere priser gjennom hele året.

Et annet godt tips kan være å søke råd og reisetips fra en nettside som du stoler på som for eksempel reisesidene til VG

Bestille reise med kredittkort

Kredittkort er jo ofte forbundet med dårlige valg, men akkurat når det kommer til bestilling av reise på nett kan det vært smart å bestille dette med kredittkort. Grunnen er at det ofte er en rekke gode forsikringer tilknyttet et kredittkort samt at det også ofte er garantier tilknyttet kortet. Det betyr at dersom du blir lurt på en eller annen måte så vil kredittkortselskapet ofte rydde opp.

Hotell i Norge

Når man skal bestille hotellopphold i Norge tror mange at det kanskje er bedre å bestille direkte fra hotellet. Dette har ingen betydning overhodet. Bookingssystemet til hvert hotell er det samme som er tilknyttet søkemotorene du finner på nett. Det vil si at dersom du bestiller hotell for eksempel i Bergen så vil din bestilling være registrert hos hotellet i samme øyeblikk som du trykker på reserver.

På generell basis er derfor konklusjonen å bestille ferier, flybilletter og hotellopphold på nett. Og gjerne med et kredittkort som er fullspekket med gode forsikringer og garantier.

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

BANKNORGE - Sammenlign lån
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste


Mer latter og moro