Morsomt med Game of ThronesNå kommer den endelig!

Den åttende og siste sesongen av tidenes fantasy-serie er klar for norske skjermer mandag 15. april. Hva kan vi forvente?

Til slutt vil vi få svar på alle gåtene, og utviklingen av de talløse intrigene skal sveises sammen til en sammenfallende avklaring på hva som skjer med de sju rikene. Tror vi da.

Men er det noe å le av for oss i Latterkula? Denne serien er jo noe av det mest gravalvorlige som noensinne er sendt. Den eneste humoren som finnes utøves av finskårne sadister, og er så morbid at latteren ikke klarer å presse seg ut av halsen til den som ser på.

Vi må derfor bak scenen for å finne humoren. Her er det på den annen side rikelig av den. Vi har plukket ut noen eksempler

Emilia Clarke kaster opp mens hun spiser hestehjerter

Vi treffer den yndige og for seriens videre forløp fundamentale karakteren Daenerys Targaryen mens hun gafler i seg et hestehjerte. Det er ikke noe uvanlig i dette blant krigerfolket hun er en del av.

Men det er ikke et hestehjerte på ordentlig. Det er noe teknikerne har mikset sammen av skinke og fargestoffer. Men ifølge skuespilleren Emilia Clarcke smakte det aldeles for j…..ig. Ikke desto mindre fikk hun i seg nærmere 28 av disse under gjentakende innspillinger. Det førte til at filmsettet måtte sette fram ei bøtte til skuespilleren så hun kunne gulpe dem opp igjen når hun hadde behov for det.

Jon Snow klipper håret

Et av de viktigste varemerkene til figuren Jon Snow, kommandanten av Winterfield, er det lange, svarte håret.

Men det kan være slitsomt og upraktisk med så mye hår i det daglige, og særlig når det dreier som om å vedlikeholde det over flere år.

Det er derfor ikke så rart at skuespilleren bak Jon Snow, Kit Harrington, kunne tenke seg en litt luftigere sveis. Da han sendte bildet av seg selv som nyklipt med nærmest glattraket hode til produsentene, holdt de imidlertid på å gå av skaftet. Skuespillerne må selvfølgelig likne figuren de spiller fra sesong til sesong, noe som på ulikt vis gjenspeiler seg i kontraktene deres.

Det var først når HBOs advokater stormet agenten til Harrington at det kunne avdramatiseres med at Harrington hadde sendt dem et bilde av seg selv som var tatt for fem år tilbake. Den halvmeterlange hårmanken var fortsatt intakt.

Jason Momoa (Khal Drogo) imponerer med rosa sokk

Khal Drogo er den sterke, tause typen i serien. Ikke desto mindre er mannen som spiller ham, Jason Momoa, en skikkelig skøyerfant.

Vi husker ham blant annet for nakenscenen hvor han går til sengs med dragemoren, Emilia Clarcke. Vi ser bare den nakne baksiden av ham der han toger inn i kammerset hennes.

På forsiden, som vi ikke ser, har han imidlertid dekket sin aller edleste med en moteriktig rosa sokk. Som seere tolker vi Clarkes uttrykk som hun blir lamslått over størrelsen på hans mektige lem, mens det altså er den rosa sokken som virkelig imponerte.

 

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

BANKNORGE - Sammenlign lån
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste


Mer latter og moro