Fire typer Monopol du burde prøveOm du ikke har spilt Monopol før, så er det høyst på tide. Brettspillet går ut på at du skal bli den rikeste spilleren ved å kjøpe eiendom, hus og hotell for å tvinge dine medspillere til å gå konkurs. Det finnes hundrevis av utgaver , inkludert en jubileumsutgave som har ekte penger. Her er fire du burde prøve.

1. Klassisk Monopol

I Norge var standardutgaven til Monopol med gater i Oslo. For mange av oss er det noe spesielt ved å lande på feltene Ullevål Hageby og Rådhusplassen, de to dyreste tomtene i spillet. Den klassiske varianten har hatt noen få endringer igjennom tidene, mest i sammenheng med at visse selskap har blitt slått sammen eller forsvunnet helt, for eksempel Braathens.

Om du har lyst på en liten vri på det klassiske spillet kan du også prøve Millionær – der Rådhusplassen har blitt byttet ut med Slottsplassen. Dette er den eneste eiendommen der du kan bygge et slott. I tillegg har det også kommet andre norske versjoner av spillet i de seneste årene.

Kilde: Pixabay

 

2. «Game of thrones» Monopol

Det finnes en rekke forskjellige Monopolspill som har et tema tatt fra populærkultur. Enten det er «The Simpsons», «Fortnite» eller «Game of Thrones» så er prinsippet det samme. Hele spillet har blitt forvandlet til å reflektere ett tema. Disse er spesialutgaver, men høyst populære blant fans.

I Game of Thrones utgaven har de laget syv spillbrikker (ett for hvert av de syv kongerikene i Winterfell), endret navnene på nesten alle felt slik at de gjenspeiler steder og kjente hendelser i Game of Thrones, og bestemt seg for å bruke mynter i stedet for seddler. Det hele gjør at opplevelsen får en ekstra dimensjon, og om du er fan av enten serien eller bøkene er dette et spill du definitivt bør prøve.

3. Monopol på nett

Monopol har, som verdens mest spilte brettspill, også inspirert en rekke andre spill, blant annet en elektronisk versjon som du kan spille hos unibet casino. Det er en av flere versjoner som bruker både symbolikken og logikken til Monopol i en ny kontekst hvor alt foregår på skjermen.

Hederlig omtale gis også til Monopol appen for iOS som ble fjernet noen år tilbake etter at utviklerne sluttet å oppdatere appen. Flere brukere har sagt at det var synd, noe vi også synes. Å kunne spille Monopol uten fysiske brikker er noe som kan være veldig hendig på ferie enten du er i Syden eller på hytta.

  1. Monopol ‘voice banking’

Noe av det morsomme med Monopol er nemlig at de tilpasser spillet til tidsalderen det blir utgitt. En av de nyeste variantene av det klassiske spillet heter «Monopoly voice banking», der man bruker en stemmebasert bank til å overføre penger og handle. Dette spiller på populariteten av ‘smarte hjem’.

 

Der er interessant at denne utgaven er simplifisert for å gjøre det enklere for høyttaleren å skjønne hva du vil gjøre og sier. Derav har også mange navn og uttrykk man bruker i spillet blitt kortere. Dette ser ut som en annerledes opplevelse, men som resten av variantene på denne listen er det opp til deg å bestemme om de kan slå opplevelsen til den kjente og kjære varianten.

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

BANKNORGE - Sammenlign lån
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste


Mer latter og moro