5 minutt for minutt-konsepter du aldri får se på NRKDet er ikke til å legge skjul på at NRK er glad i sakte-TV. Med tidligere storsuksesser, som gå-sakte-aksjoner med Lars Monsen, Bergensbanen fra Moss til Geilo, langtidssteking av ribbe og Hurtigruta fra havn til havn, så lurer vel vi alle på hva som er det neste som kommer. Med tanke på kanalens noe tilårskomne målgruppe så har vi gjort oss noen interessante idéer som vi mener rikskanaler strak bør vurdere.

 

Se bare her:

Krone-automaten minutt for minutt


Kronesautomaten, eller knipsekassen som den ofte kalles, er en stor favoritt blant norske nostalgikere. Som navnet tilsier så knipser du altså en mynt i en maskin og håper at den havner i riktig hull slik at du vinner noen kroner. Les mer her hvis du vil ha mer informasjon om knipsekassen.

Uansett; Denne automaten finnes dessverre ikke lenger i Norge. Hva ville vel vært bedre enn et nostalgisk øyeblikk på NRK hvor vi ser erfarne knipsetilhengere spille i vei? Her er det jo et vell av muligheter; …alt fra bruk av magnet utenpå glasset til fasttapet fiskesnøre på mynten.

For å gjøre det ekstra spennende kan vi jo for eksempel inkludere “knips-off” – altså konkurranse – mellom de folkegruppene som kanskje favoriserer Kronesautomaten mest, nemlig trygdesnylterne og pensjonistene. Hvem er best til å knipse? Kanskje vi endelig ville fått svar på et av livets store spørsmål!

Ølsmaking – minutt for minutt


TV-Norge og Ylvis-brødrene har på mer enn en måte allerede testet dette konseptet i fjorårets julekalender, hvor de testet en ny juleøl hver dag. Vi ønsker derimot å ta steget et langt skritt videre.

Nok en gang ønsker vi å teste ut forskjellige folkegrupper, og vi anser dette som en ypperlig mulighet til å endelig finne ut hvem som kan bøtte nedpå mest mulig øl. Er det virkelig de hardbarka mennene som tåler mest, eller kan de bli forbigått av blonde glamour-modeller, bloggere og skaphomofile influensere? Kanskje det faktisk er trygdesnylterne som har overtaket, eller kan under-dogen – altså pensjonistene – stikke av med en overraskende seier i klassen ekspress- og bokkøl?

 

Danskebåten – minutt for minutt; “After Dark-edition”


NRK har allerede bevist at nordmenn elsker å se på båtturer. Den heller oskure serien Hurtigruta minutt for minutt var en publikumsfavoritt. Vi føler allikevel at her er det mye å gå på. Den mest legendariske båten er jo tross alt ikke den som følger kysten nordover, men den som lander i Fredrikshavn og ymse steder på Skagen. Vi vil se hva som virkelig hender om bord – og spesielt etter at mørket faller på.

Danskebåten er jo Skageraks svar på Las Vegas og Pattaya på en gang ….og det som skjer på danskebåten, blir på danskebåten. Helt til nå!

Billig tax-free alkohol, åpen buffet og et pinetrangt køyerom kun få meter fra baren er jo en suksessoppskrift på skandaløs underholdning. Dette kunne blitt Riksmonopolets svar på “Ex on the Beach” og “Paradise Hotel” på en gang – om ikke enda bedre!

 

Rundkjøring – minutt for minutt


Vi nordmenn elsker å kritisere hverandre, og et heftig tema er alltid trafikk og bilkjøring. Spesielt for de litt eldre, som mer enn gjerne tar seg tid til å nyte kaffen fra skål ved kjøkkenvinduet og se på trafikken utenfor, kan dette bli en storfavoritt.

Det er få eller ingen skrevne regler rundt varslingsbruk i rundkjøring i Norge. Et av de aspektene ved denne trafikken, som det kanskje er mest uenighet rundt nettopp blinking i rundkjøring. Noen blinker både inn og ut, noen blinker kun ut, mens noen (idioter) ikke blinker i det hele tatt. For de som har i seg timevis av frustrasjon og kaffeinntak rundt dette, kan du hamre løs på gammel-TVen, rope og skrike så mye de bare orker når noen kjører feil. For de utspekulert passivt aggressive kan det være aktuelt å notere bilnummer og virkelig vise “denne tullebukken” hvor TV-møbelet skal stå!


Norske menn i Thailand – minutt for minutt


Thailand er et yndet sted for mange sorts nordmenn, selv om noen drar dit kun for strandliv og vakker natur. Dessverre har er en gitt gruppe gjerne litt eldre menn med ølmage og litt krystallisert kvinnesyn andre møl og drømmer for turen. Det er til og med de som oppgir uten å sjems grunnen til reisen å være utsikten for kvinnelig selskap – for å si det på den måten.

Det er nettopp disse mennene vi ønsker å følge minutt for minutt. Vi vil inn i sjela, under hawaiiskjorten og helt opp til gull-lenken i halsen. Vi ser for oss at moroa starter allerede ved flyavgang, hvor smekre flyvertinner blir metoo-offer for rumpeklask og brystklyping allerede etter noen raske miniflasker på flyet. Når så disse gromgutta er innlosjert på hotellet, og virkelig “kommet i mål” på gogo-baren, er vi kanskje så heldige at vi får studere noen utspekulerte og fullfinansiert suspekte sjekketriks, basert på dårlig engelsk og lokal valuta. Derfra vil vi se hele prosessen fra lokkemynt til lærepenge, og følge tett fulgt opp av pruting av prisen. Ja dette er programmet man bare må se!

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

BANKNORGE - Sammenlign lån
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste


Mer latter og moro