FAKTA: De aller DUMMESTE oppfinnelsene fra det 19ende århundreDette er helt utrolig, men faktisk helt sant!

Mange gode oppfinnelser blir ansett for temmelig dumme, før folk faktisk finner ut at dette var smart allikevel.

Den persolinge computeren (senere kjent som PC) ble først ansett som lite troverdig og i alle fall ikke brukbar. Senere ble det av ledenede figurer selv i bransjen, sagt at behovet for slike i Norge ville være rundt 10 stykker.

Noen andre oppfinnelser, derimot er og blir stupide. Tech-magasinet Gajitz.com har trukket ut noen av de værste for oss:

1. Det motoriserte surfebrettet:

motorized surfboard

I 1948, var det tydeligvis helt normalt å seile rundt på diverse innsjøer på det motoriserte surfebrettet sitt, iført hatt og matchende dress, mens man røyker en sigarett. Oppfinner Joe Gilpin synes selv han virker temmelig kul, der han sakte glir gjennom krusningene. I dag hadde vel kanskje denne funka, med el-motor og e-sigg.

2. Den flygende platformen:

flying platform
Denne oppfinnelsen fra tidlige 50-tallet var først og fremst dum fordi artisten The Green Goblin stjal den og brukte den til å plage folk i New York. Denne ikke helt stillegåede flygende platformen var utviklet for forsvaret, og bilde over er tatt mens den blir testet på en Amerikansk Militær Flybase. I dagens nyhetsbilde ville vel denne blitt presentert som en bemannet drone …med el-motor!

3. Telefonsvarer-roboten

phone answering robot
En maskin som svarer telefonen? Mange som leser dette har vel aldri engang sett en telefonsvarer, men tror at det alltid har vært en sky-tjeneste. Selv på 80-tallet ble den modifiserte kassettspilleren regnet for å være ganske lurt å ha… helt til båndet var fullt.
Altså ganske genialt og forut for sin tid …bortsett fra at denne oppfinnelsen fra ca 1940 bare kunne løfte opp røret. Den kunne hverken si noen eller ta imot beskjed.

4. Spedbarnsluftekassen

suspended baby cage
På 30-tallet hadde man en langt høyere barnedødlighet enn man opplever i dag. Vi tor vi kan ha funnet i det minste en årsak. Denne luftekassen for folk i blokk. Man hektet denne netting-konstruksjonen i vinduet, og så fikk sneipen masse luft, mens han kunne se ned på gaten, flere etasjer under. Lærerikt og sundt. Ikke minst en utmerket kur mot høydeskrekk …eller motsatt!

5. Bæresele for begge foreldrene

ice skating baby holder

I likestillingens navn hadde man allerede på 30-tallet denne bæreselen i salg. Nå kunne begge foreldrene ta med den håpefulle på for eksempel skøytebanen og bære ungen mellom seg …i strikk!. Så lenge mor og far var rimelig synkront innstil og like stø på beina, gikk det jo bra!

6. Den omvendte badehetten

shower hood
Denne badehetten fra 70-tallet er alt annet enn uunværlig i et hvert godt hjem. Med denne på, fikk man vasket håret og slapp vann i øynene. Make-upen var nesten uberørt, og litt såpe i øynene fikk man tåle. Den fremste fordelen var kanskje heller at man helt ubekymret kunne smile til fotografen mens man var i dusjen, mens man så ut som en birøkter!

7. Apropos birøkter…

honegar
Når vi snakker om bier… Honning har vært et kjent og naturlig legemiddel i generasjoner. Eddik sies også å kunne kurere visse lidelser. Å blande de to derimot, høres mer vågalt ut. Allikevel ble altså “Honegar” forsøkt solgt som vidundermedisin på 20-tallet i USA. Vi tenker det må ha vært et utmerket slankemiddel. Ikke i seg selv, men bare lukta må jo ha effektivt stoppet det minste tegn til matlyst.

8. Vannski

sea shoes
Vannski er jo i dag fast inventar i et hvert båthus langs ved kysten vår. Antakelig stablet langt bak og inntil veggen …bak vannscooteren. I ikke fullt så gamle dager, på 80-tallet, var det helt greit å henge bak en støyende Evinrude V6-fyrt rib på sånne. M.W.Hulton’s oppfinnelse kom noen tiår før, og ettersom roing ikke fikk samme frem- og opp-drift, ble isopor-ski og staver eneste mulighet om man skulle ut på sjøen i dress og lakksko.

9. Effektiv røyking

cigarette pack holder
Alt var så mye lettere på 50-tallet. Røyking, for eksempel; Man fikk nesntei kke røyket nok. Skulle man skikkelig slappe av, behøvde man rett og slett en multi-røyker. Litt hodepoine og kvalme forekom, men hva gjør man ikke for å slappe av litt.

10. Eller det helt motsatte…

cigarette holder for two
I en tid da samhold var alt og ekteskapet en instutisjon, måtte man nyte de goder livet gav sammen. Det var ikke greit å dusje sammen. Ektepar hadde hver sin seng, men røyken …den kunne man dele med denne geniale oppfinnelsen. Passiv røyking er og blir for pyser!

Alt du trenger til 17 mai feiringen!
Bordpynt, dekorasjoner og bakeutstyr til 17 mai.

Takk til Gajitz.com for ide
Artikkelen er en Faksimile fra overnevnte.

FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

BANKNORGE - Sammenlign lån
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste


Mer latter og moro