10 helt urimelige ting voksne maser på barn om!Det er ikke lett å være barn i en moderne verden

Man skal holde seg oppdatert på data, telefonbruk, nye apper, sosiale media og vennesladder for å nevne noe.

Da er det ikke så rart om man blir hengende etter på helt utdaterte sysler som rydding, friluftsliv, sport og fysisk lek. Med hgod hjelp fra den aktuelle mottakgruppen for et evig foreldre-mas har vi satt sammen denne listen over de mest urimelige tingene barn skal belemres med.

 

Se bare her:

1. Rydding

Hvorfor skal det være så vanskelig? Siden voksne ikke synes det er noen sak å rydde rom, skulle de prøvd selv. Når man skifter fokus fra en ting til en annen, kan man ikke bruke masse tid på å rydde vekk det man drev med sist. Da er jo fokus endret og nye ideer blir kvalt. Rot er der hele tiden. Det står bare et annet sted.

2. Friluftsliv og utelek

Og dette skal du lure barn ut i!

Hver gang det er snakk om forurensning, skal folk  innendørs. Hver gang det hagler eller styrtregner må man inn. Det er jo ikke annet å forstå enn at det er farlig ut. Dessuten er det luft alle steder. Hvorfor skal den hentes ut og tas med inn?

3. Legge seg og stå opp til rett tid

Her snakker alle om at det er så bra å være barn, og så skal vi bruke opp all tiden på å legge oss tidlig?

En helt urimelig ting. Her lager politikerne differensierte bompengesatser bompengesatser for å unngå rushtid, og allikevel sender dere uskyldige skolebarn ut mens det er mest trafikk på veien når det er mest trafikk. Dette er et mønster vi må vekk fra. Hvis for eksempel skole begynte klokken 11 og sluttet 12, ville man helt unngår trafikktopper …og vi hadde hatt tid til både storefri og matpakke.

4. Personlig hygiene

Hvorfor skal man egentlig vaske hender før mat. Maten vi spiser blir til bæsj, og skal ut igjen. Hva er problemet? Når man først er på badet, skal alt skje så veldig fort. Dobesøk, dusj, bad, tørking, sniksminking og selfies tar tid. For ikke å nevne tannpuss. Vi får to sett med tenner. Om det går høl i første settet

5. Lekser og skolearbeid

Lekser er en uting. Er man ferdig på skole, er man ferdig. At noe skal tas med hjem er like umoralsk som at mamma tar med en sekk dopapir fra lageret på jobben.

6. Telefonbruk og TV

Det finnes faktisk barn i verden som ikke har iPhone! Jeg har en venninne som har Samsung S5. Stakkars henne. Hun er redd hun, for at Teknisk museum skal ta fra henne telefonen. Hvorfor skal litt musikk være så grusomt. Spotify bruker jo ikke av mobildataen.

Hvorfor voksne skal se på TV i den rekkefølgen NRK og TV2 bestemmer, når Netflix lar oss velge selv?

7. Godteri

Staten har ikke sukkeravgift uten grunn. Skal vi slutte å spise sukker, taper staten penger og tømmer bassenget på skolen eller legger ned ungdomsklubben. Vi må støte opp om fellesskapet. Har man ikke skattbar inntekt, må man gjøre sitt.

8. Matvaner

McDonalds har alle 4 næringselementene; kjøtt, brød, grønnsaker og stemning. Ferdig snakka!

9. Klær

Hvorfor forstår ikke voksne at klær ikke handler om økonomi, men om å fremstå på en god måte. Helst skal man se mest mulig like ut. Det skaper likhet og samhold. At man har lagt lista på et gitt nivå, handler om at vi ønsker å støtte opp om de merkene som sponser de TV-programmene og forbildene våre. De voksne sier at forbilder er bra. Da må de enten ta rollen selv, eller overlate jobben til velkledde folk.

10. Gå ut med søpla

Dette er den verste. Her snakker man om en bærekraftig utvikling, om å resirkulere og gjenbruke. Og allikevel skal man læres opp til å bære restavfall i avgiftbelagte plastposer ut i til usikker fremtid
FLY2.NO - Bestill flyreiser over hele verden
GLAD I DYR? - Besøk Morsommedyr.no

BANKNORGE - Sammenlign lån
LUKSUSFERIE.NO - Ferie på sitt beste


Mer latter og moro